PLAĆA

Modul PLAĆA

PLAĆA je glavni modul ISOP-a koji omogućuje evidenciju podataka o djelatnicima, obračun plaće i ostalih primanja iz nesamostalnog rada. Osnovni načini korištenja su:

-samostalno, pomoću vlastite kadrovske evidencije,

-uz program KADR (kadrovska evidencija) s kojim je potpuno integriran,

-uz neki vanjski HRM (HumanResource Management program) pomoću programa za vezu.

Osim što podržava sve funkcionalnosti predviđene zakonom sadrži i niz "automatika" kao što je plaća u naravi (npr. obračun plaće za korištenje služb.vozila u privatne svrhe), izračun minulog rada, mjesečnog prijevoza, toplog obroka i sl. Podržan je izračun s neta na bruto zajedno s izračunom bruto u neto. Također postoji mogućnost povezivanja s evidecijom o radu (ERL), obračunom drugog dohotka (ODD) i drugo.
U obustavama se vodi knjigovodstvo kredita, članarina sindikata i sl. Program se pridržava redosljeda pri oduzimanju obustava, a redosljed određuje korisnik. Dobivaju se specifikacije po kreditorima i po djelatnicima.
Podržava se isplata preko tekućih računa i u gotovini. Sva potrebna tiskanja kao što su isplatni listić, virmani za doprinose, poreze, kredite, banke, temeljnica za knjigovodstvo i sl. predviđena su u programu.

Veliki izbor pregleda o plaćama poslužiti će raznim analizama. Također su predviđeni podaci za neke izvještaje za Državni zavod za statistiku (RAD-1, RAD-1G), Poreznu upravu (JOPPD obrazac, IP obrazac), Fond mirovinskog (MPP) i Fond zdravstva (ER-1).
Predviđene su veze s vanjskim informacijskim sustavima. Mogu se dobiti datoteke za prijenos podataka elektroničkim putem za tekuće račune i obustave za većinu banaka, nalozi za platni promet SEPA , JOPPD obrazac.