ISOP

INFORMACIJSKI SUSTAV ZA OBRAČUN PRIMANJA (ISOP)

 

ISOP (Informacijski Sustav za Obračun Primanja) je moderna troslojna (3-tier) klijent/poslužitelj aplikacija temeljena na sigurnoj internet tehnologiji u kojoj se nalazi skup aplikativnih modula razvijenih od Programske kuće koja je kroz dugogodišnje iskustvo u proizvodnji aplikacija za financijsko i poslovno upravljanje, uspjela pretočiti znanje i vještine razumijevanja poslovnih procesa vođenja tvrtki u novi aplikacijski sustav koji je u stanju odgovoriti na potrebe modernog poslovanja.

Moduli sadržani u aplikaciji ISOP:

  • PLACA – Informacijski sustav za obračun plaća
  • ODD – Obračun drugog dohotka
  • KADR – Kadrovska evidencija
  • ERL – Elektronske radne liste – evidencija o radu
  • PRESUDE – Sudske presude, ovrhe i nagodbe.

Osnovni načini korištenja su:

  • samostalno, pomoću vlastite kadrovske evidencije,
  • uz program KADR (kadrovska evidencija) s kojim je potpuno integriran,
  • uz neki vanjski HRM (HumanResource Management program) pomoću programa za vezu.

ISOP se uz pomoć parametara i bez izmjene programskog koda, prilagođuje raznim vrstama osobnih primanja. Osim što podržava sve funkcionalnosti predviđene zakonom sadrži i niz “automatika” kao što je plaća u naravi (npr. korištenje službenih vozila), izračun minulog rada, mjesečnog prijevoza, toplog obroka i sl. Podržan je izračun s neta na bruto zajedno s izračunom bruto u neto. Također postoji mogućnost povezivanja s evidecijom o radu (ERL), obračunom drugog dohotka (ODD) i drugo.

U obustavama se vodi knjigovodstvo kredita, članarina i sl. Program se pridržava redoslijeda pri oduzimanju obustava, a redoslijed određuje korisnik. Dobivaju se specifikacije po kreditorima i po djelatnicima.

Podržava se isplata preko tekućih računa i u gotovini. Sva potrebna tiskanja kao što su isplatne vrećice, virmani za doprinose, poreze, kredite, banke, temeljnica za knjigovodstvo i sl. predviđena su u programu.

Veliki izbor pregleda o plaćama poslužiti će raznim analizama. Također su predviđeni podaci za neke izvještaje za Državni zavod za statistiku, Poreznu upravu, Zavod za mirovinsko osiguranje i Zavod za zdravstveno osiguranje.

Predviđene su veze s vanjskim informacijskim sustavima. Mogu se dobiti datoteke za prijenos podataka elektroničkim putem za tekuće račune i obustave za većinu banaka, nalozi za platni promet, JOPPD obrasci.